Slovenski dio Save dobiva nove hidroelektrane

Bez autora
Sep 08 2011

Holding Slovenske elektrarne (HSE), GEN Energija i Savske elektrarne Ljubljana potpisali su dogovor o suradnji na projektu izgradnje hidroelektrana na srednjoj Savi. Prema mišljenju potpisnika spomenutog dogovora, ulaganje u vodni potencijal na rijeci Savi uvelike je značajno za slovensku energetiku i državu kao cjelinu. Slovenska energetska politika sve je više usmjerena u dobivanje električne energije iz vode kao strateški važnog obnovljivog izvora. S gledišta neiskorištenog vodnog potencijala Save odluka o izgradnji lanca hidroelektrana na toj rijeci gotovo je smislena.

Slovenski dio Save dobiva nove hidroelektraneHolding Slovenske elektrarne (HSE), GEN Energija i Savske elektrarne Ljubljana potpisali su dogovor o suradnji na projektu izgradnje hidroelektrana na srednjoj Savi.

Prema mišljenju potpisnika spomenutog dogovora, ulaganje u vodni potencijal na rijeci Savi uvelike je značajno za slovensku energetiku i državu kao cjelinu.

Slovenska energetska politika sve je više usmjerena u dobivanje električne energije iz vode kao strateški važnog obnovljivog izvora.

’’S gledišta neiskorištenog vodnog potencijala Save odluka o izgradnji lanca hidroelektrana na toj rijeci gotovo je smislena’’, zaključuju spomenuta društva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik